Acasă Politic Slusari: Proiectul autorităților privind prezența produselor autohtone în magazine, un fals. Ce...

Slusari: Proiectul autorităților privind prezența produselor autohtone în magazine, un fals. Ce prevede documentul

0

Amendamentele adoptate în Legea privind comerțul interior, sunt un fals. De această părere este vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari. Potrivit legiuitorului, comunicatul Parlamentului duce în eroare agenții economici, care, au fost asigurați că autoritățile vor reduce prețurile pentru produsele alimentare, nu mai mult de 10%, cu scopul balansării puterii de negociere a părților contractante.

Dragi producători autohtoni, ieri, după presiunea de 18 luni din partea Platformei DA Parlamentul a adoptat legea, care prevede că pe rafturi magazinelor minimum 50 % obligatoriu să fie produsele agroalimentare autohtone. Însă, ritailuri au făcut căteva vizite cu culioace la Dodon și anturajul acestuia. După asta din proiect a fost exclusă o norma foarte-foarte importantă pentru furnizorii produselor autohtoni, legată de plafonarea discountului  maximal pentru supermarketuri din partea producătorului”, a scris Alexandru Slusari, pe pagina sa de facebook

Potrivit lui, la moment, supermarket-urile cer de la producători pentru poziționarea mai bună pe rafturi reduceri de 25-40 %, „ceea ce impune pe mulți producători mici și mijlocii să-și văndă producția sub prețul de cost”.

Plafonarea apetitelor ritailurilor pănă la maximum 10% a fost respinsă de socialiști, la indicația lui Igor Dodon. Platforma DA va continua lupta pentru interesele businessului autohton și în foarte scurt timp va propune amendarea legii privind comerț interior cu plafonarea veniturilor supermarketurilor”, precizează Slusari.

https://www.facebook.com/alexander.slusari/posts/2445488859081147

Vineri, 4 decembrie, Parlamentul a aprobat în lectura finală, proiectul de lege care prevede noi condiții pentru desfășurarea comerțului interior.

Documentul modifică Legea cu privire la comerțul interior și Codul contravențional al Republicii Moldova care stipulează stabilirea unei cote de raft, nu mai puțin de 50%, din lungimea lineară a raftului, destinată expunerii și vânzării produselor fabricate/procesate în Republica Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.