Acasă Politic BREAKING NEWS// Maia Sandu cheamă oamenii la un nou protest în...

BREAKING NEWS// Maia Sandu cheamă oamenii la un nou protest în PMAN împotriva legilor adoptate azi de PSRM și Platforma „Pentru Moldova”

0

Președinta aleasă a țării, Maia Sandu, și-a chemat susținătorii la un protest de amploare, care se va desfășura duminică, 6 decembrie. Anunțul a fost făcut în seara de 3 decembrie, după ce deputații din PSRM și Platforma „Pentru Moldova” au votat mai multe proiecte de lege, inclusiv scoaterea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) de sub controlul președinției și plasarea acestuia în subordinea parlamentului.

„Un grup de infractori care nu respectă alegea poporului. Când Parlamentul se întoarce împotriva oamenilor el trebuie dat jos. Duminică ieșim cu toții în PMAN să le spunem ce crede poporul. Ei au votat în câteva minte, la repezeală proiecte peste proiecte.Socialiștii și deputații lui Șor au votat ca niște mitraliere, la comandă, lege după lege. Mâine vom depune contestație la CC. Vom cere anularea acestor legi anticonstituționale. Acest Parlament și acest Guvern trebuie să plece. Oamenii cer anticipate”, a declarat Maia Sandu.

Mai mult, președinta susține că nu va permite ca proiectul cu privire la trecerea SIS-ul în subordinea Parlamentului să rămână în vigoare.


Maia Sandu a îndemnat manifestanții să vină duminică, 6 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale și să poarte măști de protecție.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.