Acasă Politic Deputat în primul Parlament: Majoritatea PSRM – „Pentru Moldova” a încălcat procedura...

Deputat în primul Parlament: Majoritatea PSRM – „Pentru Moldova” a încălcat procedura de adoptare a Legii Bugetului Public Național

0

Majoritatea PSRM – „Pentru Moldova” a încălcat procedura de adoptare a Legii Bugetului Public Național. De această părere este deputatul în primul Parlament și membrul comisiei de elaborare a Proiectului de Constituție, Alexandru Arseni, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.

Contactat de reporterul Deschide.MD, expertul constituționalist a menționat că adoptarea Legii Bugetului reprezintă o procedură diferită decât cea aplicată în cazul altor legi.

Adoptarea Legii Bugetului este o procedură separată ce diferă de adoptarea altor legi. În acest caz este prezentat raportul din partea Guvernului, fie este vorba de prim-ministru, fie de ministru al Finanțelor. Ulterior, sunt adresate întrebări, după care se prezintă raportul Comisiei de profil, ulterior, la fel, sunt adresate întrebări și se acordă timp pentru dezbateri. Doar apoi proiectul este adoptat în prima lectură. În cazul dat ei au încălcat toată procedura cu privire la adoptarea Bugetului de stat. Repet, adoptarea legii Bugetului are o procedură aparte. Acest document este mai superior decât alte proiecte”, a declarat Arseni.

Potrivit lui, deși la această etapă document nu are nicio forță juridică, totuși, în prima lectură se votează conceptul „pe care deputații l-au adoptat ilegal”.

Amintim că proiectul politicii bugetar-fiscale, dar și Bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat a fost votată în prima lectură de majoritatea PSRM – „Pentru Moldova”, fără examinare. Deputații au recurs la procedura de vot fără a adresa întrebări reprezentanților Ministerului Finanțelor, dar și celor din Comisia economie, buget și finanțe.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.