Acasă Politic ULTIMA ORĂ! Deputații lui Dodon și Șor au votat: SIS-ul trece în...

ULTIMA ORĂ! Deputații lui Dodon și Șor au votat: SIS-ul trece în subordinea Parlamentului

0

Deputații PSRM și „Pentru Moldova” au votat pentru scoaterea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea Președinției și revenirea instituției sub controlul Parlamentului.

Deputații PSRM și ai Partidului Șor au votat în două lecturi proiectul de lege care prevede trecerea SIS în subordinea Parlamentului, dar și o lege care anulează alocarea terenului fostului stadion Republican pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei SUA. De asemenea, mai multe proiecte controversate au fost votate în prima lectură. Printre acestea sunt modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, o nouă lege privind funcționarea limbilor, modificări legate de statutului autonomiei găgăuze.

Proiectele au fost votate fără dezbateri, în timp ce opoziția protestează și scandează „rușine”.

Ședința este condusă de vicepreședintele parlamentului socialistul Vlad Bătrâncea care nu se află în prezidiu, dar de la un microfon din sală, motivând că microfoanele din prezidiu ar fi fost deteriorate în timpul unor altercatii dintre opoziție și socialiști.

După votarea proiectelor respective a fost anunțată o nouă pauză.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.