Acasă Politic Dodon nu exclude organizarea alegerilor parlamentare anticipate, odată cu prezidențialele

Dodon nu exclude organizarea alegerilor parlamentare anticipate, odată cu prezidențialele

0

Președintele Igor Dodon nu exclude organizarea alegerilor parlamentare anticipate, odată cu prezidențialele din toamna acestui an. Astfel, acesta a refuzat să spună dacă democrații vor primi funcția de speaker sau de premier, conform acordului semnat între PDM și PSRM.

„În acord e scris că, după finalizarea alegerilor prezidențiale, PDM-ului îi va reveni funcția de speaker sau de prim-ministru. Decizia va fi luată după prezidențiale, nu mai devreme. Dar dacă avem alegeri parlamentare anticipate odată cu prezidențiale? Nu trebuie exclusă chestia asta. Eu dau o probabilitate de 20-30% pentru alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA.

Totodată, șeful statului a dat asigurări că alegerile prezidențiale se vor desfășura în acest an.

„Niciun fel de transfer sau amânare pentru anul viitor, ele vor avea loc conform procedurii stabilite acum, prin votul direct al cetățenilor, nu prin modificarea Constituției, că o să se voteze în Parlament, categoric nu. Vot direct și în acest an. Conform legii, alegerile prezidențiale urmează să aibă loc între 23 octombrie și 23 noiembrie”, a spus președintele.

Amintim că, pe 16 martie, socialiștii și democrații au semnat acordul de constituire a majorității parlamentare. Partidului Democrat i-au revenit cinci portofolii din Guvernul Chicu. Totodată, s-a convenit că, după prezidențiale, democrații vor prelua fie conducerea Parlamentului, fie conducerea Guvernului.

Astăzi, liderul ”Partidului Nostru” Renato Usatîi a decrata într-un live pe facebook că președintele Igor Dodon ar fi înțeles că va pierde alegerile prezidențiale din toamnă, dacă va sta cu mâinile în sân, iar din acest motiv va recurge la „o combinație” în această vară. Astfel, acesta ar avea două opțiuni pentru a rămâne la putere în continuare – alegeri parlamentare anticipate odată cu cele prezidențiale sau mai întâi alegeri parlamentare anticipate

Mai multe detalii: Renato Usatîi: Dodon ar pregăti un „cadou” pentru PDM. Vrea să-i facă țapi ispășitori

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.