Acasă Social Ministerul Apărării va avea o consilieră din SUA: Ce asistență va oferi

Ministerul Apărării va avea o consilieră din SUA: Ce asistență va oferi

0

Direcţia Transformare a Ministerului Apărării va avea un expert consilier din SUA pentru acordarea asistenţei în reformarea şi dezvoltarea Armatei Naţionale. Karen Bonaby a fost prezentată în ajun ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, de ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, transmite SafeNews.md cu referire la Infotag.

În cadrul întrevederii, Victor Gaiciuc a felicitat-o pe Karen Bonaby cu prilejul desemnării în funcţie şi i-a urat succes în activitate.

Ministrul Apărării şi-a exprimat convingerea că experienţa pe care o deţine oficiala va contribui la creşterea eficienţei structurii de apărare în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace şi va facilita procesul de implementare a Planului de dezvoltare a Armatei Naţionale pe termen lung (2020-2030), în contextul derulării fazei a II-a a Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare a Republicii Moldova (DCBI) şi a proiectelor aferente acestuia.

Totodată, ambasadorul Dereck J. Hogan a reiterat sprijinul Guvernului SUA în dezvoltarea relaţiilor de colaborare bilaterală pe segmentul militar, exprimându-şi încrederea că experienţa lui Karen Bonaby va contribui la realizarea eficientă a obiectivelor asumate de Armata Naţională.

La final, părţile au convenit asupra consolidării cooperării moldo-americane prin derularea proiectelor pe diverse domenii de interes comun.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.