Acasă Justiţie Prima REPLICĂ de la PAS, după prezentarea raportului de activitate a lui...

Prima REPLICĂ de la PAS, după prezentarea raportului de activitate a lui Stoianoglo: ”Hoții se simt extrem de confortabil și în siguranță cu așa procuror general ca dumneata. Plecați”

0

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a fost criticat dur, după ce și-a prezentat raportul la un an de activitate. Pe pagina sa de facebook, deptatul PAS, Dumitru Alaiba l-a făcut una cu pământul, rugându-l să plece.

Domnul Stoianoglo, eu niciodată nu am avut așteptări de la DVS. Nici măcar în primele zile nu am avut așteptări. Dar sunt oameni buni care au sperat. Dumneavoastră știți că sunteți o dezamăgire chiar și pentru cei care au avut speranță în DVS? A trecut un an. Nimic. Într-un an poate nu duci la capăt toate dosarele de rezonanță, dar e suficient timp ca să arăți din ce ești construit. Dumneavoastră mai mult obstrucționați anchetarea cazurilor de rezonanță decât le ajutați. Asta vă face complice, domnule Stoianoglo. Sunteți deșert înăuntru, domnul Stoianoglo. Priviți cine vă laudă – niște escroci și impostori. Priviți pe cine dezamăgiți – pe cei care nu au furat nimic la viața lor. Acest exercițiu simplu vă va ajuta să înțelegeți în beneficiul cui munciți, a scris deputatul Alaiba.

În context, deputatul îi amintește actualului procuroru general, că în ultmii ani, nici un procuror general nu și-a dus mandatul până la capăt.

Gurbulea-Zubco-Gurin-Harunjen-Stoianoglo. În ultimii 11 ani cel puțin (mai înainte nu țin minte), nici un procuror general nu și-a dus mandatul până la capăt. Și-au dat demisia benevol după ce șefii lor de facto au pierdut influența politică sau au fost lăsați să plece, punctează deputatul PAS.

Dumitru Alaiba susține că Stoianoglo este de partea hoților, prin urmare, acesta i-a cerut să plece.

Moldova e cea mai coruptă țară din Europa din cauza la oameni ca dumneavoastră, domnule Stoianoglo. Oameni care au misiunea să lupte cu hoții, dar nu o fac, sau o fac selectiv. Așa ești de partea corupției. Când trebuie să lupți cu hoții, dar nu o faci. Să faci nimic în așa funcție înseamnă să fii de partea răului, domnule Stoianoglo. Nu o să vă numesc hoț pentru că nu am motive. Cert este că sunteți de partea hoților. Hoții se simt extrem de confortabil și în siguranță cu așa procuror general ca dumneata. Asta e motivul din care ați fost pus în această funcție de șeful Dodon. Plecați, a mai scris deputatul.

https://www.facebook.com/dumitru.alaiba/posts/1092470211191521

Procurorul General Alexandr Stoianoglo și-a prezentat activitatea la un an de mandat. Acesta a declarat că de când este la șefia procuraturii acesta nu a fost influențat de nimeni pentru a lua deciziile, iar în continuare Stoianoglo a început să își prezinte fastuos așa zisele ”reușite” ale instituției în descursul ultimului an. Discursul a fost ținut pe fundalul unor huiduieli.

În candrul aceleiași conferințe de presă, Alexandr Stoianoglo a declarat că se va întâlni cu Maia Sandu, pentru a discuta despre activitatea sa în fruntea instituției, pe care președintele ales a calificat-o drept lipsită de performanță. Mai mult, Stoianoglo s-a arătat sigur despre faptul că după discuție, Maia Sandu își va schimba părerea.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.