Acasă Politic Când va avea loc inaugurarea președintelui ales Maia Sandu și unde va...

Când va avea loc inaugurarea președintelui ales Maia Sandu și unde va fi prima vizită externă efectuată de noul șef al statului

0

Prima vizită externă a președintei Maia Sandu după inaugurarea în funcție va fi, cel mai probabil, la Kiev și va avea loc în luna ianuarie 2021. Nu înainte însă ca la Chișinău să efectueze o vizită de lucru președintele României, Klaus Iohannis, în primele săptămâni după inaugurarea președintelui ales. Asta în contextul în care, ceremonia de inaugurare va avea loc la data de 24 decembrie la Palatul Republicii.

„Nu am încă claritate pe vizita la Kiev. Știu că va fi o asemenea vizită, cel mai probabil în luna ianuarie, dar nu au fost finalizate discuțiile protocolare, diplomatice, ca să pot să vă anunț exact care este ziua vizitei”, a declarat Maia Sandu în cadrul primei sesiuni de întrebări și răspunsuri, fiind întrebată unde va efectua prima vizită externă după intrarea în funcția de președinte.

Cât ține de inaugurare, Maia Sandu a declarat că aceasta va avea loc pe 24 decembrie, la Palatul Republicii, dar, „din păcate, din cauza pandemiei, evenimentul va fi  restrâns, cu o participare limitată”.

Președintele ales a menționat că există o lege care stabilește cum se organizează inaugurarea și cine sunt cei care trebuie invitați la ceremonie. „Conform acestei legi ar urma să invităm reprezentanți ai mai multor instituții ale statului. Noi încercăm să găsim o formulă prin care să reducem numărul [de invitați] sau să invităm doar reprezentanți din fiecare instituție, astfel încât să păstrăm și spiritul legii, dar să ținem cont și de restricțiile impuse de pandemie”, a mai spus Sandu.

„Din păcate, nu vom putea să invităm prea multă lume la acest eveniment pentru că ne dorim ca lumea să rămână în siguranță și va fi un eveniment mai modest”, a conchis președintele ales, precizând totodată că, „toată lumea va putea să urmărească acest eveniment pe online”.

realitatea.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.