Acasă Politic Maia Sandu planifică o întrevedere cu Ion Chicu:„Acest Guvern trebuie să plece”

Maia Sandu planifică o întrevedere cu Ion Chicu:„Acest Guvern trebuie să plece”

0

Președintele ales al R.Moldova, Maia Sandu, anunță că ar urma să aibă o întrevedere cu premierul Ion Chicu. Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă în cadrul unei conferințe de presă, organizată de către aceasta.

„În aceste alegeri, prin votul pe care l-au dat, oamenii au votat nu doar împotriva lui Igor Dodon, dar și împotriva Guvernului lui Igor Dodon. Este clar pentru noi că acest Guvern trebuie să plece. Până să plece, acest Guvernul trebuie să-și îndeplinească funcțiile. Săptămâna trecută am venit cu solicitări, așa încât bugetul pentru 2021 să prevadă suficient sprijin pentru categoriile cele mai afectate din cauza crizei pandemice și economice”, a declarat Maia Sandu.

Deși a menționat că „acest Guvern trebuie dizolvat și să fie organizate alegeri anticipate”, președinta aleasă a precizat că intenționează să aibă o întrevedere cu Ion Chicu, „pentru a afla care e situația reală din țară, care e situația financiară”.

Intenționez să am o discuție cu Ion Chicu pentru a afla care este situația reală în țară. Vreau să știu care este situația financiară, inclusiv din perspectiva politicii externe pe care intenționez să o promovez. Cum am declarat, o să lucrez ca să aduc mai multă finanțare în R.Moldova, dar pentru asta trebuie să știu care este situația reală”, a declarat ea.

La fel, Maia Sandu a precizat că discuția se va axa și pe subiectele privind măsurile urgente „pentru a îmbunătăți situația creată de criza pandemică”.

Întrebată dacă va accepta voturile deputaților PSRM pentru formarea unui Executiv pro-prezidențial, președintele ales a declarat că „un guvern susținut de socialiști nu va avea puterea să îndeplinească lucrurile pe care le cere azi poporul, și anume măsuri de combatere a corupției și reforma justiției”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.