Acasă Social Episcopul de Edineț și Briceni, Nicodim este DIAGNOSTICAT cu COVID-19

Episcopul de Edineț și Briceni, Nicodim este DIAGNOSTICAT cu COVID-19

0

Episcopul de Edineț și Briceni, arhimandritul Nicodim Vulpe, a fost internat la Spitalul „Toma Ciorbă” din Chișinău, după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19, susțin sursele Deschide.MD.

Contactat telefonic, Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei, a evitat să confirme sau să infirme această informație și ne-a sugerat să-l întrebăm pe Adrian Cotelea, secretarul Episcopiei de Edineț și Briceni, însă ultimul nu a răspuns la apelurile insistente ale reporterilor Deschide.MD.
La telefon nu ne-a răspuns nici Cristina Stratulat, consilirea pe comunicare a ministrului Sănătății, dar nici Vitalie Dragancea, consilierului premierului Ion Chicu.

Amintim că arhimandritul Nicodim, în vârstă de 64 de ani, prin hotărârea Sfântului Sinod a Bisericii Ortodoxe Ruse din 24 decembrie 2010,a fost ales în funcția de Episcop de Edineț și Briceni. El a fost hirotonit ca episcop la Moscova, la 26 decembrie 2010, de către întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Chiril I al Moscovei.

Dânsul studiat teologia la Leningrad (între 1977 și 1981) și la Moscova (între 1990 și 1992).[1] A fost hirotonit diacon, apoi preot în 1981, iar din 1982 a slujit ca paroh în satul natal, Chiperceni. A înaintat treptat în bisericească, iar anul 2009 a fost tuns în monahism, apoi a fost ridicat la rangul de arhimandrit.
 
deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.