Acasă Comunicate de presă Noi site-uri care publicau știri false despre COVID-19, blocate de SIS

Noi site-uri care publicau știri false despre COVID-19, blocate de SIS

1

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate a emis, la 15 aprilie curent, un ordin ce prevede blocarea a două surse cu conținut online, promotoare de ştiri false cu privire la evoluţia COVID-19 şi la măsurile de protecţie şi prevenire.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, ordinul ce conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informaţiei pentru luarea deciziilor ce se impun.

Astfel, urmează a fi sistate portalurile: news-romania24h.xyz şi caramida.news.blog.

Precizăm că în conformitate cu Dispoziția nr.3 din 23 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, furnizorii de servicii de comunicații electronice accesibile publicului, la decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației, bazată pe lista de surse făcută publică de către Serviciul de Informaţii şi Securitate, au obligaţia de a bloca imediat sursele online care promovează știri false cu privire la evoluția COVID19.

Amintim că anterior Serviciul de Informații și Securitate a limitat accesul la peste 50 de site-uri, acuzate de publicarea știrilor false despre COVID-19.

SIS a identificat alte două site-uri care promovează știri false

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.