Acasă Social Elevii claselor a IV-a și a IX-a ar putea scăpa de examenele...

Elevii claselor a IV-a și a IX-a ar putea scăpa de examenele din acest an

0

Ministerul Educației anunță că ar putea fi anulate examenele de clasa a IV-a și cele de la finalul clasei a IX-a. Deciziile urmează să fie propuse Comisiei pentru Situații Excepționale pentru a lua decizia finală.

„MECC crede că este oportun să nu fie organizată testarea pentru clasa a patra. Anularea nu va crea dificultăți pentru finalizarea ciclului primar. De asemenea, este rațional să nu fie organizate examenele de absolvire a gimnaziului. Elevii care termină anul acesta clasa a noua vor primi certificate de studii gimnaziale în baza notelor medii din clasele a 7-a – a 9-a. Notele de la disciplinele de examen vor reprezenta media aritmetică cu rotunjire a notelor medii anuale obținute pe parcursul ciclului gimnazial. În baza certificatelor de absolvire de studii gimnaziale, copiii vor putea să se înmatriculeze la liceu”, a declarat ministrul Educației, Igor Șarov, într-un briefing de presă. 

Referitor la examenele de bacalaureat, Șarov a anunțat că va fi luată o decizie când va fi permis accesul elevilor în școli, însă, la fel ca în anii anterior, ar fi bine ca acestea să fie organizate în lunile iunie-iulie. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.