Acasă Social Primarul unui oraș susține că a aflat despre carantina instituită în localitate,...

Primarul unui oraș susține că a aflat despre carantina instituită în localitate, de la TV

0

Primarul orașului Glodeni, Stela Onuțu, susține că a aflat de la TV că în orașul pe care îl gestionează va fi instituită carantina.

„Abia pe 14 aprilie șeful Serviciului Situații Excepționale ne-a transmis un regulament ce prevede anumite acțiuni. Totuși, nu au fost delimitate cu exactitate care sunt sarcinile nivelului I de administrare, nivelului II și ale administrației centrale”, a declarat Stela Onuțu, potrivit calm.md.

În aceste condiții, Stela Onuțu afirmă că aleșii locali sunt nevoiți să acționeze după cum consideră de cuviință, dar nu exclude că după ce va trece această perioadă, unii dintre primari ar putea fi trași la răspundere pentru unele decizii pe care le iau acum.

Primarul mai spune că autoritățile centrale nu transferă niciun leu localităților afectate de pandemie, la nivel local fiecare se descurcă cum poate. Cu toate acestea, autoritățile locale din Glodeni au fost informate despre faptul că trebuie să ofere trei mese pe zi celor 30 de militari și carabinieri care în această perioadă vor patrula orașul.

„Suntem  limitați în acțiuni deoarece nu avem un sold de rezervă și nici  nu putem convoca ședința Consiliul local pentru alocarea unor resurse financiare. Îmi pare rău că banii prevăzuți pentru alte necesități ale orașului vor fi cheltuiți  acum, sperăm însă că aceste acțiuni vor contribui la combaterea răspândirii virusului iar numărul cetățenilor infectați nu va continua să crească”, spune Onuțu. 

SafeNews.md amintește că, luni, 13 aprilie, Comisia pentru Situații Excepționale a decis instituirea, de pe 14 aprilie, a regimului de carantină în orașul Glodeni. În localitatea respectivă, potrivit ultimelor statistici, sunt 40 de persoane infectate cu COVID-19. Acum, pentru a intra sau a ieși din Glodeni este nevoie de un permis eliberat de polițiști.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.