Acasă Politic Ce spune Eugeniu Nichiforciuc, despre ideea de a alege președintele în Parlament

Ce spune Eugeniu Nichiforciuc, despre ideea de a alege președintele în Parlament

0

Deputatul democrat, Eugeniu Nichiforciuc, declară că opinia colegului său de partid, Dumitru Diacov, privind revenirea la alegerea Președintelui țării de către Parlament, este doar una proprie și nu a întregii formațiuni.

„Aceasta este doar o părere a domnului Diacov, dar domnul Diacov este un longeviv al politicii încât poate să-și permită să aibă părerea sa. Noi în partid, în fracțiune nu am discutat despre acest lucru. Astăzi, actual pentru țară este lupta cu pandemia”, a declarat deputatul democrat în cadrul unei emisiuni de la TVC21.

Totodată, Nichiforciuc afirmă că la moment nu se duc discuții părivind repartajarea funcțiilor în cadrul coaliției de guvernare. Potrivit lui, după alegerile prezidențiale, cele două partide vor reveni asupra acestor discuții, în special în privința cedării de către PSRM a unei funcții de conducere – de premier sau speaker – în favoarea PD.

Liderul fracțiunii PD în Parlament, Dumitru Diacov, susține că în situația creată, când omenirea este măcinată de pandemie, care nu se știe cât va dura, ar fi oportună revenirea la alegerea șefului statului în cadrul Parlamentului, cu atât mai mult că și împuternicirile acestuia „nu-i permit să-și îndeplinească promisiunile date alegătorilor”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.