Acasă Politic În plină pandemie, deputatul PSRM Bogdan Țîrdea distribuie fake-news-uri care acuză SUA...

În plină pandemie, deputatul PSRM Bogdan Țîrdea distribuie fake-news-uri care acuză SUA de crearea COVID-19

0

Deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, promovează teorii conspiraționiste prin care Statele Unite ale Americii sunt acuzate de producerea, în laboratoarele secrete, a coronavirusului de tip nou. Acesta face trimitere la o scrisoare a Uniunii Naționale de Renaștere a Rusiei, o organizație ce promovează refacerea Uniunii Sovietice, către Organizația Mondială a Sănătății.

În textul adresării publicat de parlamentarul socialist, se menționează că coronavirusul cu care se infectau liliecii a fost modificat în laboratoarele Pentagonului încă în anul 2015.

Biologii americani au creat o «himeră» din virusul liliecilor din China, cunoscut ca SHC014… Datele confirmă capacitatea virusului SHC014 de a infecta celulele sistemului respirator uman”, se menționează în articol.

Totodată, Țîrdea publică și informația potrivit căreia OMS este susținută financiar de SUA și diferite fonduri private: „Totul se rezumă la faptul că OMS este susținută de producătorii de vaccinuri și persoane care aparțin la elita oligarhică globală”.

De precizat că anterior Serviciul de Informații și Securitate a limitat accesul la peste 50 de site-uri, acuzate de publicarea știrilor false despre COVID-19.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.