Acasă Social COVID-19: R.Moldova a ajuns la 1847 de cazuri de infectare. 135 de...

COVID-19: R.Moldova a ajuns la 1847 de cazuri de infectare. 135 de pacienți sunt tratați la domiciliu

0

1847 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în R.Moldova, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Dintre acestea, 135 de pacienți sunt tratați la domiciliu, întrucât ar avea forme ușoare de COVID-19, scrie DESCHIDE.MD

De asemenea, mai mulți pacienți diagnosticați cu noul coronavirus nu au trecut testul pentru depistarea infecției. O sugerează Tatiana Zatîc, șefa Direcţiei Asistenţă Medicală Primară din cadrul Ministerului de profil. Aceasta susține că medicul de familie poate stabili că persoana este infectată cu COVID-19 doar în baza criteriilor stabilite în protocol.

Cele 135 de persoane care sunt astăzi în tratament la domiciliu, sunt cele care corespund criteriilor stabilite în Protocol. În primul rând, sunt persoanele cu vârsta de până la 60 de ani și nu au maladii concomitente. Medicul de familie telefonic discută cu persoana referitor la clinică, datele clinice și datele epidemiologice. Anume aceste criterii stau la baza stabilirii diagnosticului. Vorbim despre semne cadrale ale bolii respiratorii, tuse, febră, durere în gât, cefalee. Și criteriile epidemiologice, care deja sunt clare. Apariția acestor semne catarale permite medicului de familie de a stabili diagnosticul COVID-19 și, cel mai important, stabilirea acestui diagnostic se face la domiciliu, fără a veni pacientul în instituția medicală și fără testare. Toate aceste date, acest număr de persoane cu diagnosticul confirmat în baza de criterii clinice și epidemiologice, se includ în raportarea totală a situației pe țară”, a declarat Zatîc în briefingul de presă susținut în această dimineată de autorități. 

Totodată, în instituțiile medicale sunt internați 79 de copii, dintre care 4 copii urmează să fie externați pe parcursul zilei de astăzi, precizează responsabilii.

Până acum, în R.Moldova, 134 de persoane au fost tratate de noul coronavirus, iar alte 36 au fost răpuse de complicațiile cauzate de acesta.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.