Acasă Politic Sîrbu, despre decizia CCM: Ne așteptam. Guvernul a vrut să ascundă scheme...

Sîrbu, despre decizia CCM: Ne așteptam. Guvernul a vrut să ascundă scheme economice

0

Deputatul Grupului „Pro Moldova”, Sergiu Sârbu, care este și unul din autorii celor cinci sesizări la Curtea Constituțională împotriva asumării de răspundere a Guvernului Chicu, a declarat pentru DESCHIDE.MD că s-a așteptat la decizia Înalții Curți prin care răspunderea Guvernului a fost declarată neconstituțională, deoarece aceasta încălca grav Constituția.

„Ne-am așteptat la această hotărâre. Guvernul a încălcat grav Constituția la această angajare de răspundere. Guvernarea a vrut să ascundă niște scheme economie și interese după un șir de măsuri sociale necesare dar au dat-o în bara din cauza propriului tupeu. Nu poți face lucruri nobile cu mâini murdare. Măsurile sociale sunt necesare. Noi nu le-am contestat. Dar să adopți legi prin sfidarea Parlamentului este inadmisibil într-o țară parlamentară. Speram să fie o lecție și data viitoare să fie respectată procedura constituțională.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.