Acasă Politic PAS alocă 60 000 lei pentru testarea personalului medical încadrat în lupta...

PAS alocă 60 000 lei pentru testarea personalului medical încadrat în lupta cu COVID-19

0

Partidul Acțiune și Solidaritate a aprobat astăzi, 13 aprilie, alocarea a 60.000 de lei pentru testarea personalului medical de terapie intensivă care oferă îngrijiri pacienților critici cu COVID-19. Fondurile vor fi administrate de către Fundația Medicală „Valeriu Ghereg” ( www.viamed.md) – o asociație a medicilor de terapie intensivă care promovează bunele practici din domeniul reanimatologiei și anesteziologiei. 

Potrivit unui comunicat al formațiunii, aceasta este cea mai recentă acțiune inițiată de PAS în susținerea personalului medical aflat în lupta cu virusul pandemic. De la începutul crizei, PAS a alocat 617.300 lei din Fondul Solidarității pentru livrarea echipamentelor de protecție către spitalele raionale și autoritățile publice locale din toată țara, dar și pentru livrarea pachetelor alimentare persoanelor vulnerabile.

„Întreaga țară este alături de personalul medical și s-a unit pentru a da o mână de ajutor– prin donații, prin mâncare, prin echipamente. Dragi medici, asistenți medicali, șoferi de ambulanțe, felceri, toți cei care acum salvează vieți – noi vă mulțumim și promitem să continuăm să fim alături de voi pe toate căile”, a declarat Maia Sandu, președinte PAS.

PAS îndeamnă cetățenii să contribuie în continuare la Fondul Solidarității, pentru ca un număr cât mai mare de medici să poate fi testați gratuit și să se simtă protejați.

În ultimele două săptămâni, în Fondul Solidarității s-au strâns aproape 230.000 lei de la peste 80 donatori.

Donațiile pot fi făcute online la acest link: https://unpaspentru.md/donate. Toate acțiunile realizate de PAS, inclusiv achizițiile efectuate din donațiile pe care le primim de la cetățeni pot fi urmărite în timp real aici: https://unpaspentru.md/actiuni-pas-covid-19/

Doar dând dovadă de cooperare, responsabilitate și solidaritate vom putea trece peste această criză fără precedent pentru Republica Moldova și întreaga lume.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.