Acasă Social O pacientă din secția hepatologie a Spitalului Republican, depistată cu COVID-19. Două...

O pacientă din secția hepatologie a Spitalului Republican, depistată cu COVID-19. Două asistente medicale, infectate

0

O femeie internată cu ciroză hepatică în secția hepatologie a Spitalului Republican a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de directorul instituției, Andrei Uncuța. Potrivit acestuia, pacienta a fost transferată în blocul care tratează persoanele cu coronavirus. Mai mult, în urma investigațiilor, s-a stabilit că 2 asistente medicale care au intrat în contact cu aceasta au fost contaminate.

La indicațiile medicilor, ținând cont de evoluția patologiei, colegii au decis să facă teste pentru 2 paciente. În cazul uneia a fost rezultat negativ, iar cazul altei paciente – pozitiv. A fost transferată în blocul unde noi tratăm pacienții cu COVID. Noi acum avem personal medical diferit în fiecare secție, cu rezerve, pentru ca să nu contacteze toți pacienți cu tot personalul”, a precizat Uncuța.

Totodată, managerul spitalului ne-a povestit că două asistente medicale care i-au acordat îngrijiri femeii au fost diagnosticate cu coronavirus. 

Asistentele care au fost în contact cu pacienta respectivă tot au fost testate. La două dintre asistente, testele au fost pozitive, iar la celelalte 4 – negative. Personalul a fost plasat în autoizolare

Lucrătorii medicali au forme ușoare de COVID-19, motiv pentru care acestea nu au necesitat spitalizare, așa că au fost plasate în autoizolare la domiciliu.

Mai mult, managerul spitalului a mărturisit că specialiștii au prelevat probe și de la ceilalți pacienți din secția hepatologie.

În secție au rămas încă 7 pacienți, care sunt plasați în diferite saloane. Ei au fost testați în această dimineață, iar mâine vom avea rezultatele testelor

Deocamdată nu se cunoaște de unde a contractat virusul pacienta. 

Nu putem face afirmații incorecte. Când va fi gata analiza epidemiologică completă, vom putea răspunde sigur. Cert este că noi adunăm anamneza la internare

Andrei Uncuța a reiterat că la ora actuală în Spitalul Republican sunt internați doar pacienții cu boli grave, toate spitalizările programate fiind amânate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.