Acasă Politic DOC// Grupul Pro Moldova solicită Procuraturii să îl tragă la răspundere pe...

DOC// Grupul Pro Moldova solicită Procuraturii să îl tragă la răspundere pe Dodon pentru imixtiune în activitatea Curții Constituționale

0

Grupul Pro Moldova solicită Procuraturii Generale să îl tragă la răspundere pe Igor Dodon pentru imixtiune în activitatea Curții Constituționale. Cererea vine după ce șeful statului a declarat că l-a telefonat pe președintele CC pentru a-l întreba de ce a fost suspendată legea privind asumarea răspunderii de către executiv.

Potrivit grupului, acțiunea lui Dodon ar fi „un exemplu de sfidare a legii pentru toți ceilalți ci este un pericol pentru statul de drept și supremația legii”. În același timp, reprezentanții formațiunii precizează că „amenda pentru această contravenție nu este mare, dar cel mai important este inadmisibilitatea unei asemenea atitudini”.

Astfel, grupul Pro Moldova cere Procuraturii examinarea de urgență a sesizării. Totodată, se solicită ca decizia luată de responsabili să fie comunicată Parlamentului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.