Acasă Social Medicii de la Spitalul de Psihiatrie ar fi fost scoși la muncă,...

Medicii de la Spitalul de Psihiatrie ar fi fost scoși la muncă, chiar dacă au contactat cu bolnavi de COVID-19. Reacția șefului ANSP

0

Medicii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Chișinău ar fi fost scoși la muncă, în ciuda faptului că au contactat cu bolnavii de COVID-19. Contactat de presă, șeful ANSP, Nicolae Furtună, a refuzat să ofere explicații la acest subiect și a catalogat întrebările jurnaliștilor ca fiind alogice.

Potrivit informațiilor anterioare, la instituția în cauză au fost confirmate 32 de persoane infectate. Din acest total, 11 sunt cadre medicale, restul – pacienți. În presă se vehicula că personalul s-ar fi infectat de la bolnavii care, chiar dacă prezentau simptome, nu au fost testați.

Totuși, în pofida răspândirii virusului în cadrul instituției, medicul epidemiolog din cadrul Centrului de Sănătate Publică Chișinău, Alina Batin, a expediat un email care a ajuns și în posesia sursei citate. În acest email este specificat că s-au întors la serviciu acele persoane care nu prezintă simptome de boală.

Pentru informații suplimentare a fost apelat și Nicolae Furtună, șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, însă acesta a refuzat să răspundă la întrebări, catalogându-le ca fiind alogice.

„Eu așa recomandare nu am dat. Eu vă rog un lucru, hai nu faceți show-uri pe perioada Covidului. Voi faceți show-uri și eu nu le accept”, a adăugat Furtună.

În contextul dat a fost solicitat și vicedirectorul Spitalului Clinic de Psihiatrie, Iurie Pavelov. Acesta a specificat că „regula autoizolării” nu se aplică în cazul personalului medical. Totuși, Cristina Stratulat consiliera pe comunicare a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale infirmă aceste afirmații și susține că regimul de autoizolare este valabil pentru toți.

Menționăm că, până la momentul actual, în Moldova au fost confirmate 1289 de cazuri de infecție cu coronavirus. Din acest total, 348 de persoane sunt angajați ai sistemului medical.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.