Acasă Social Paștele Blajinilor ar putea fi amânat pentru luna iunie

Paștele Blajinilor ar putea fi amânat pentru luna iunie

0

Paștele Blajinilor ar putea fi amânat în acest an pentru luna iunie. Despre aceasta a anunțat astăzi mitropolitul Vladimir. Astfel de măsuri ar putea fi întreprinse din cauza situației epidemiologice din țară.  

„Cât ține de Paștele Blajinilor, luând în considerație situația care s-a creat acum în țară, noi vom veni cu o recomandare ca zilele când se pomenesc cei răposați, anul acesta, să fie amânate pentru perioada 6 – 8 iunie.

Este ziua pomenirii morților înainte de sărbătoarea Sfintei Treimi și pentru ca să nu fie aglomerație în Duminica Mare, în aceste trei zile vor fi pomeniți cei răposați”, a declarat mitropolitul.

Acesta a spus că de Paște, fețele bisericești vor sluji în lăcașuri fără enoriași. Creștinii vor avea posibilitatea să se afle în afara bisericilor. De asemenea, mitropolitul a spus că ulterior va fi găsită o soluție în ce privește sfințirea prinoaselor.

Amintim că, în acest an Paștele este sărbătorit pe 19 aprilie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.