Acasă Social Ambasadoarea R. Moldova în Elveția, Oxana Domenti, a plecat din funcție și...

Ambasadoarea R. Moldova în Elveția, Oxana Domenti, a plecat din funcție și va lucra la OMS

0

Oxana Domenti a depus cerere de demisie din funcția de ambasadoare a R. Moldova în Confederația Elvețiană, scrie Ziarul de Gardă. Mai mult, Domenti a fost prezentată deja drept consilier superior al directorului regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Oxana Domenti figurează drept unul dintre speakerii forumului economic „Delphi Economic Forum”, eveniment economic programat pentru 5-8 martie 2020, dar amânat pentru luna iunie din cauza pandemiei de coronavirus, și este prezentată drept consilier superior al directorului regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa. Din 1 februarie 2020, director regional pentru Europa al OMS este Hans Henri P. Kluge.

„Înainte de a se alătura Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, Oxana Domenti a îndeplinit funcția de Ambasador, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova la Oficiul ONU, OMC și alte organizații internaționale la Geneva și Ambasador al Republicii Moldova în Elveția (2018-2020)”, este precizat pe site-ul forumului despre Oxana Domenti.

De menționat că până acum MAEIE nu a făcut publică informația despre cererea de demisie din funcția de ambasador a Oxanei Domenti, respectiv, la Guvern nu a fost aprobată o astfel cerere. 

Într-un răspuns pentru ZdG, MAEIE precizează doar că Oxana Domenti a depus cerere de demisie din funcția de ambasador și că se află în concediu, inclusiv, în luna aprilie, iar date exacte nu pot fi comunicate deoarece angajații ministerului au zile de odihnă între 7-17 aprilie, conform dispoziției Comisiei Situații Excepționale.

MAEIE menționează, totodată, că în prezent Oxana Domenti „nu este în exercițiu funcțiilor de ambasador”, iar atribuțiile de șef al misiunii diplomatice sunt îndeplinite de „însărcinatul cu afaceri ad interim Iulian Grigoriță”.

Domenti a fost numită Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană și Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU la Geneva la 24 octombrie 2018, printr-un decret al președintelui Igor Dodon, după ce candidatura acesteia a fost aprobată de Guvernul Filip. Se întâmpla la aproape un an de când aceasta anunțase că pleacă din politică.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.