Acasă Justiţie DOC// CSJ a respins cererea procurorilor de strămutare a dosarului Morari

DOC// CSJ a respins cererea procurorilor de strămutare a dosarului Morari

0

Curtea Supremă de Justiție a respins cererea Procuraturii Generale privind strămutarea judecării cauzei penale în care este învinuit șeful suspendat al procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Magistrații susțin că solicitarea acuzatorilor este neîntemeiată.

Procurorii au cerut strămutarea dosarului de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la o altă instanță, egală în grad ierarhic.

„Motivele invocate sunt declarative și nu pot servi ca temei de strămutare a dosarului menționat, deoarece prin argumentele invocate se critică formarea completului de judecată, care poate fi contestat prin procedura de recuzare prevăzută de art.33-35 Cod de procedură penală”, spun judecătorii în decizia lor.

„Suplimentar, Colegiul penal remarcă şi faptul că circumstanțele indicate în cerere nu cad sub incidența instituției strămutării judecării cauzei penale în altă instanță, deoarece, conform prevederilor art.26 Cod de procedură penală, la înfăptuirea justiției în cauzele penale, judecătorii sunt independenți şi se supun numai legii”, a hotărât completul.

Amintim că anterior, PG acuza că dosarul de învinuire a fostului șef al Procuraturii Anticorupție scoate în vileag, chiar de la prima etapă, probleme majore din cadrul sistemului judecătoresc.

În contextul emiterii comunicatului de presă din partea PG, unul destul de vast, avocații lui Morari au invocat că procuratura dezinformează și pune presiuni asupra judecătorilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.