Acasă Politic Renato Usatîi va plăti din buzunarul propriu câte o mie de dolari...

Renato Usatîi va plăti din buzunarul propriu câte o mie de dolari pe lună medicilor din Bălți care tratează pacienții cu COVID-19

0

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a luat decizia că va achita, începând cu luna aprilie, un salariu de o mie de dolari medicilor din Bălți care tratează pacienții infectați cu COVID-19.

„Nu voi aștepta ca medicii să se infecteze cu coronavirus ca să primească de la stat 16 mii de lei. Am luat decizia să achit din buzunarul meu personal salarii pentru personalul medical care tratează pacienții infectați cu COVID-19. Astfel, medicii vor primi lunar câte o mie de dolari, asistenta medicală – 400 de dolari, iar infirmiera – 250 de dolari. Situația mea financiară nu-mi permită să le achit salariile, de aceea, am decis să vând Rolls Royce-ul meu și din banii obținuți le voi achita salariile promise”, a declarat Usatîi.

„Medicii care lucrează în prima linie se tem să se întoarcă acasă pentru a nu-și infecta familia. Eu am luat decizia ca medicii să locuiască pe perioada stării de urgență în hotelul municipiului Bălți. Acolo sunt 62 de camere”, a spus primarul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.