Acasă Social VIDEO// DOC// Taxe pentru iluminatul stradal, incluse în factura pentru apă

VIDEO// DOC// Taxe pentru iluminatul stradal, incluse în factura pentru apă

0

Timp de patru ani, Primăria satului Măgdăcești, raionul Criuleni, a încasat de la locuitori taxe ilegale pentru iluminatul stradal în valoare de 1.340.900 de lei. Ilegalitatea a fost curmată printr-o decizie judecătorească, urmată de un raport al Inspecției Financiare.

Deși la Măgdăcești nu se mai încasează taxele pentru iluminatul stradal, oamenii continuă să primească facturi cu datorii pentru serviciul respectiv. 

Administrația locală consideră imposibilă returnarea mijloacelor financiare încasate ilegal de la locuitorii satului întrucât „banii au fost folosiți conform destinației”. Cazul a fost sesizat pe Harta Corupției de către un grup de locuitori din satul Măgdăcești.

Satul Măgdăcești, raionul Criuleni, are 5.527 de locuitori și 1.518 gospodării casnice. Este situat la distanța de 12 kilometri de Chișinău.

Decizia privind încasarea taxei de 25 de lei pentru iluminatul stradal a fost luată în cadrul ședinței din 11 decembrie 2015 a Consiliului comunei Măgdăcești. 

Începând cu ianuarie 2016, în baza deciziei respective, tarifele pentru iluminatul public stradal au fost incluse în facturile Întreprinderii Apă-Canal Măgdăcești, agent economic fondat de consiliul local, care prestează servicii de aprovizionare cu apă și canalizare pentru locuitorii satului Măgdăcești în bază de contract. 

Întreprinderea respectivă nu are legătură cu iluminatul public. Mai mult, nu au fost semnate nici contracte cu locuitorii satului pentru prestarea serviciului de iluminare stradală.

lumina-02 by SafeNews

lumina-01(1) by SafeNews

judecata by SafeNews

lumina-03(1) by SafeNews

jpg2pdf-2 by SafeNews

lumina-15 by SafeNews

jurnalist by SafeNews

anticoruptie.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.