Acasă Politic Alaiba, despre extrădarea lui Plahotniuc din Turcia: Într-un ceas bun

Alaiba, despre extrădarea lui Plahotniuc din Turcia: Într-un ceas bun

0

Ieri, 29 septembrie, Procuratura Generală a solicitat autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PDM pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova

După anunțul făcut de Procuratură, mulți dintre politicienii și experții în politică din Moldova au dubii privind extrădarea ex-democratului.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a scris pe o rețea de socializare că ne-am putea aștepta la un refuz din partea Turciei, iar cel mai interesant este faptul cum se va comporta Igor Dodon în așa caz.

”Deci, Plahotniuc e în Turcia, iar procuratura noastră i-a cerut extrădarea. Într-un ceas bun. Ştiți ce ar fi ironic? Ar fi ironic Turcia să refuze extrădarea lui Plahotniuc din motiv că în Moldova el nu ar avea parte de o judecată corectă, că ar exista risc să i se încalce drepturile şi să fie un dosar motivat politic. 

Ştiți voi, aşa cum noi trebuia să facem refuzând „extrădarea” celor şapte profesori turci. 

Aşa zic convențiile internaționale. Nu extrădezi oameni în regimuri unde li se vor încălca drepturile. 

Şi mai vreau să vedem cum va schimba Dodon placa vorbind despre Turcia. Va fi la fel de dur cum vorbea despre americani, mai nu învinuindu-i de complicitate, sau o va lua mai moale?”, a scris Dumitru Alaiba.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.