Acasă Social Curs valutar: Euro și dolarul s-au scumpit

Curs valutar: Euro și dolarul s-au scumpit

0

A doua zi consecutiv, leul moldovenesc se depreciază doar în raport cu rubla rusească în cotațiile valutare oficiale. Euro s-a scumpit astăzi cu 8 bani, iar dolarul american și leul românesc – cu câte 2 bani.

 La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru miercuri, 30 septembrie, un dolar american echivalează cu 16,96 lei, un euro – cu 19,83 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60 de bani, un leu românesc – cu 4,07 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 21 de bani.

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 30 septembrie 2020

În ultimele două zile, la cursul valutar al BNM, prețul euro a crescut cu 20 de bani, dolarul american s-a scumpit cu 10 bani și leul românesc a urcat cu 4 bani.

A doua zi consecutiv, rubla rusească se depreciază ușor în cotațiile oficiale, până la un prag ce le permite unităților de schimb valutar să ofere doar 21 de bani pentru o rublă.

Hrivna ucraineană a rămas la prețul anterior.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Rezervele valutare ale BNM au constituit 3 miliarde și 391 de milioane de dolari americani la sfârșitul lunii august curent.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.