Acasă Social DOC// Un offshore, traficant de arme, are pretenții față de Aeroportul Mărculești

DOC// Un offshore, traficant de arme, are pretenții față de Aeroportul Mărculești

0

S-Profit Ltd, un offshore din Marea Britanie, are pretenții financiare în valoare de peste 4 milioane de lei față de Întreprinderea de Stat Aeroportul Internațional Mărculești.

Litigiul dintre S-Profit Ltd și Aeroportul Internațional Mărculești a apărut după ce offshore-ul britatic a plătit întreprinderii moldovenești 216.150 de dolari (peste 3.661.000 de lei) pentru achiziționarea a 1.390 de rachete nedirijate de aviație de tip S-8.

ÎS Aeroportul Internațional Mărculești a organizat, la 28 iulie 2015, o licitație cu strigare pentru vânzarea de rachete nedirijate de aviație de tip S-8.

Lotul în cantitatea de 1.390 de bucăți a fost adjudecat de compania S-Profit Ltd.

Aeroportului Mărculești avea drept de proprietate asupra acestor rachete în baza unui ordin al Ministerului Apărării nr. 289 din 3 iunie 2015.

Astfel, pe 28 iulie 2015, Aeroportul Mărculești, în calitate de vânzător, și S-Profit Ltd., în calitate de cumpărător, au încheiat un contract de vânzare-cumpărare.

În urma semnării contractului cu pricina, S-Profit Ltd a transferat în conturile bancare ale Aeroportului Internațional Mărculești 216.150 de dolari (peste 3.661.000 de lei).

Numai că rachetele cu pricina nu au fost livrate offshore-ului britanic.

Acest fapt a generat, conform prevederilor contractuale, penalități de întârziere în valoare de 245.330 de dolari, peste 4 milioane de lei, calculate de către cumpărător la 5 noiembrie 2018.

Deci, valoarea pretențiilor S-Profit o depășește pe cea a rachetelor pentru care a plătit.

hotarire_cnesp_nr._33_din_2… by SafeNews

anticoruptie.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.