Acasă Justiţie Filat s-a plâns la Procuratura Generală și Uniunea Avocaților pe fostul său...

Filat s-a plâns la Procuratura Generală și Uniunea Avocaților pe fostul său avocat, Igor Popa

0

Liderul PLDM, Vlad Filat, anunță că a depus mai multe plângeri la Procuratura Generală în legătură cu acuzațiile aduse de fostul său avocat, Igor Popa, în cadrul unei emisiuni. Totodată, Filat susține că a depus Plângere la Uniunea Avocaților din Republica Moldova prin care a solicitat examinarea în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină a comportamentului și acțiunilor avocatului Igor Popa, în vederea aplicării sancțiunii disciplinare stabilită de lege și Codul deontologic al avocaților.

„Așa cum am declarat în Conferința de presă din 25 septembrie 2020, astăzi, am depus la Procuratura Generală: – Plângere împotriva cetățeanului Igor Popa privind pornirea urmării penale în baza art. 177, 178 alin. 2) lit.a) Cod Penal al Republicii Moldova, violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată; – Plângere în scopul inițierii investigațiilor și verificarea afirmațiilor relatate de către acesta, pentru stabilirea adevărului; – Cerere privind eliberarea informației asupra faptului dacă am depus vreodată denunț împotriva unei persoane”, a scris Filat pe pagina sa de Facebook.

Liderul PLDM și-a exprimat speranța că Procuratura Generală, cât și Uniunea Avocaților vor acționa promt, „pentru a pune capăt unei ilegalități”.

„Înțeleg că Procuratura Generală are priorități și dosare extrem de importante, pe care trebuie să le soluționeze, însă această situație creată de către Igor Popa nu mă vizează doar pe mine, dar poate crea un precedent extrem de periculos care ar afecta întreaga societate”, a mai scris Filat.

Comentând declarațiile fostului său avocat la adresa sa, Vlad Filat a spus că acestea sunt făcute într-un moment ales nu întâmplător și ar avea legătură cu decizia sa de a reveni în politică. Filat susține că fostul său avocat, Igor Popa, „a fost și este un instrument eficient al lui Vlad Plahotniuc”.

Într-o emisiune televizată, Igor Popa a declarat că Vlad Filat ar fi furat o sută de milioane de euro din băncile moldovenești, iar o parte din bani se află în Europa și în Africa. Acesta a mai spus că Filat ar avea proprietăți în Elveția și Franța, procurate din bani câștigați din vinderea unor bunuri de stat. Igor Popa a mai afirmat că fostul premier ar fi cercetat în cadrul unor dosare deschise în Franța și în Germania.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.