Acasă Social ULTIMA ORĂ // Moldovenii BLOCAȚI peste hotare vor putea intra la bordul...

ULTIMA ORĂ // Moldovenii BLOCAȚI peste hotare vor putea intra la bordul curselor charter, chiar dacă NU au polița de asigurare obligatorie de asistență medicală

0


Moldovenii blocați peste hotarele R. Moldova vor putea avea acces la cursele charter autorizate pe perioada stării de urgență de Cimisia pentru Situații Excepționale. Despre acest lucru a anunțat liderul PD, ex-premierul Pavel Filip.

PD, fiind parte a coaliției de guvernare, a solicitat premierului Ion Chicu să fie aplicate aceleași condiții de intrare în R. Moldova ca și pentru moldovenii care intră în republică cu mașina.

„Cetățenii noștri care ajung acasă cu avionul trebuie să aibă aceleași drepturi ca cei care intră în țară cu mașina. Am discutat astăzi acest subiect cu premierul Ion Chicu și am văzut deschidere de a rezolva aceste diferențe. Am convenit că se va permite cetățenilor din diasporă, care nu au poliță, să vină acasă cu cursele charter organizate de MAEIE, cu condiția ca în termen de trei zile să achite polița, așa cum fac cei care vin în țară cu mașina, modificarea urmând să fie aprobată de CSE”, a comunicat Filip.

De menționat că zilele trecute Comisia pentru Situații Excepționale a decis ca toți cei care vor să vină acasă cu cursele charter trebuie mai întâi să cumpere polița de asigurare obligatorie de asistență medicală. Această decizie a fost aspru criticată de moldovenii din diaspora. Mai mult, PAS a contestat în judecată decizia CSE.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.