Acasă Social Femeia moartă la Crocmaz, înmormântată fără prelevarea probelor pentru COVID-19. Primarul: Cu...

Femeia moartă la Crocmaz, înmormântată fără prelevarea probelor pentru COVID-19. Primarul: Cu așa atitudine nu mai scăpăm de virus

0

Specialiștii de la Chișinău așa și nu au ajuns în satul Crocmaz, raionul Ștefan-Vodă, unde trebuiau să preia probe pentru COVID-19 de la o femeie care a decedat având simptome evidente de coronavirus. Primarul satului, Ion Veleșco, a declarat pentru DESCHIDE.MD că femeia va fi înmormântată astăzi la ora 12, iar la apelurile sale a răspuns doar șeful Inspectoratului General pentru Situații Excepționale, Mihai Harabagiu, care a oferit 15 echipamente speciale pentru cei care se vor ocupa de înmormântarea femeii.

„Experții care trebuiau să ajungă ieri așa și n-au venit. Unii nu au mai raspuns la telefon, alții au spus că de la morți nu se mai preiau probe. Am discutat și cu cei de la Minister (al Sănătății – n.red) și cu cei de la ANSP, toți inițial spuneau că trebuie neapărat să fie prelevate probe pentru COVID-19 ca mai apoi să nu pot da de dânșii. Noroc de domnul Harabagiu, care a răspuns și ne-a dat 15 echipamente speciale. Cu așa atitudine a celor de sus nu mai scăpăm noi de boala asta. Azi la 12 o înmormântăm pe femeie, iar ieri pana la unu noaptea i-am găsit pe toți cei cu care ea a contactat și i-am pus în carantină”, a declarat Ion Veleșco. 

Amintim că femeia decedată a fost trimisă la 1 aprilie să se trateze acasă din Spitalul din Ștefan-Vodă. În noaptea următoare aceasta a decedat din cauza complicațiilor provocate de simptomele unei răceli crunte. 

Cu o zi mai devreme, încă o femeie a decedat în această localitate din cauza coronavirusului. Aceasta la fel a fost trimisă acasă să se trateze, iar ulterior a decedat într-un spital din capitală. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.