Acasă Social 27 de lucrători medicali din Soroca, infectați cu COVID-19. Șefa Spitalului: Nu...

27 de lucrători medicali din Soroca, infectați cu COVID-19. Șefa Spitalului: Nu toți angajații au fost testați

0

27 de medici din Spitalul Raional Soroca au fost diagnosticați cu coronavirus. Cifra este alarmantă, în condițiile în care, Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, susține că instituția curativă este dotată corespunzător, iar personalul medical poate face față oricărei situații. Astfel, spitalul continuă să activeze în regim normal, iar medicii infectați au fost izolați.

„Dat fiind faptul că, este dotat corespunzător și există potențial la nivel de resurse umane,  la etapa respectivă rămâne funcțional, sub monitorizarea continuă realizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”, a menționat ministrul.

Totodată, șefa Spitalului Raional Soroca, Angela Rusnac ne-a spus că nu tot personalul medical a fost testat la COVID-19.

„Noi activăm ca spital strategic. Noi singuri am testat personalul medical și am depistat 27 de cazuri de infectare cu coronavirus. Nu toți lucrătorii medicali au fost testați. Cei bolnavi au fost izolați, iar în locul lor a fost redresat personal medical din alte secții”, a spus șefa Spitalului Raional din Soroca, Angela Rusnac, pentru Nord News.

Menționăm că, anterior, medicii din cadrul Spitalului Raional Soroca s-au plâns de lipsa echipamentelor medicale de protecție, , transmite Nord News.

Potrivit datelor publicate pe platforma Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în raionul Soroca au fost confirmate 71 de cazuri de infectare cu COVID-19.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.