Acasă Politic Deputat DA: Toți judecătorii și procurorii să dea testul la poligraf

Deputat DA: Toți judecătorii și procurorii să dea testul la poligraf

0

Platforma DA propune „efectuarea unui control al integrităţii tuturor procurorilor şi judecătorilor din Moldova cu detectorul de minciuni”.

Potrivit Infotag, această propunere a fost exprimată de deputatul Dinu Plângău vineri, în cadrul unui briefing de presă.

Printre alte propuneri ale partidului referitoare la procesul de reformare a justiţiei se mai află „extinderea mecanismului de verificare a averilor rudelor funcţionarilor; restructurarea Autorităţii Naţionale de Integritate; unele amendamente la Codul penal, care ar echivala infracţiunile legate de corupţie cu trădarea; reforma Consiliului Superior al Procurorilor şi al Consiliului Superior al Magistraturii, astfel încât componenţa instituţiilor să nu depindă de schimbările din politică”.

Potrivit lui Plîngău, multe dintre măsurile în curs de implementare, în fapt, „vor subordona şi mai mult justiţia politicii, mai concret, lui Igor Dodon”.

El a cerut din nou „judecătorilor şi procurorilor corupţi să demisioneze voluntar”, promiţând că „imediat după venirea la putere, Platforma DA va demonstra zero răbdare pentru oficialii corupţi şi nu vor fi nici un fel de garanţii că vor putea pur şi simplu să fugă din ţară ca înainte”.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.