Acasă Politic Parlamentul nu se va întruni în ședință. Opoziția: Blocaj de la PSRM

Parlamentul nu se va întruni în ședință. Opoziția: Blocaj de la PSRM

0

Parlamentul nu se va întruni pentru a doua săptămână la rând în ședință. Informația ne-a fost confirmată de serviciul de presă al Legislativului, care nu a spus care ar fi motivele acestei decizii.

În schimb, mai mulți deputați consideră că Partidul Socialiștilor nu vrea să îi ofere opoziției posibilitatea să îl critice de la tribuna oficială.

De asemenea, ar exista un conflict în interiorul coaliției de guvernare. Parlamentarii au mai declarat și că socialiștii ar fi acum prea ocupați cu agitația electorală în folosul președintelui Igor Dodon și nu au timp să adopte legi spre binele oamenilor.

Deputatul ”Platformei DA” și vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, ne-a declarat la telefon că, în prezent sunt mai multe proiecte de lege care trebuie votate de urgență.

Alexandru Slusari, deputat ”Platforma DA”: „Nu au majoritatea și este conflict între PSRM și PDM, că deputații lor sunt deja în teritoriu cu electorala, noi tot suntem, dar pentru Parlament trebuie să fii. Din punctul nostru de vedere, Parlamentul trebuie să muncească. Sunt câteva proiecte importante pe care le așteaptă producătorii autohtoni, agricultorii. Sunt peste 10 proiecte importante care sunt tare așteptate de mai multe pături sociale”.

De aceeași părere este și alt vicepreședinte al Parlamentului, deputatul PAS, Mihai Popșoi, care consideră că socialiștii au adoptat deja legile care le conveneau lor și și-ar dori să suspende activitatea Parlamentului până după alegerile prezidențiale.

Mihai Popșoi, deputat PAS: „Toate problemele în țară au fost rezolvate și nu mai este nevoie de a adopta legi, probabil asta e gândirea socialiștilor.

Dar, dacă să vorbim obiectiv, socialiștii n-au nevoie acum să se întrunească Parlamentul și acolo să li se aducă aminte toate păcatele și toată incompetența de care ei au dat dovadă. De aceea, ei au decis să suspende activitatea Parlamentului pe cât vor reuși. Dacă ar fi voia lor, cred că ei n-ar organiza ședință până după alegeri”.

Și Andrian Candu, liderul Pro Moldova, crede că Partidul Socialiștilor va evita pe cât se poate de mult întrunirile Parlamentului pentru a nu permite opoziției să fie auzită.

Andrian Candu, liderul Pro Moldova: „Guvernarea, socialiștii și Dodon evită ședințele plenare deoarece opoziția are putere să fie activă și vocală și asta o cam încurcă pe majoritatea parlamentară. Ei încearcă să evite ca opoziția parlamentară, care participă și în alegerile prezidențiale, să aibă microfonul Parlamentului pentru dezbateri, discuții și confruntare”.

Iar vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Partidului ”ȘOR”, Violeta Ivanov, consideră că guvernarea nu vrea să aibă o imagine proastă în fața poporului pentru faptul că refuză inițiativele bune ale opoziției parlamentare.

Violeta Ivanov, vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Partidului ”ȘOR”: „Este o temere ca societatea să nu audă inițiativele bune care vin din partea opoziției parlamentare. Deoarece, inițiativele cu care vine fracțiunea noastră sunt elaborate în baza multiplelor solicitări pe care le primim din teritoriu. Și atunci când, în plenul Parlamentului, solicităm ca acestea să fie incluse și ele nu sunt incluse, imaginea guvernării este destul de proastă”.

Drept reacție la acuzațiile deputaților, șefa serviciului de presă al PSRM, Irina Astahova, a spus că nu comentează declarațiile politice. În același timp, deputatul socialist, Vladimir Mizdrenco, ne-a declarat că nu a primit nicio informație despre faptul că nu va avea loc ședința Parlamentului din această săptămână.

Vladimir Mizdrenco, deputat PSRM: „Eu astăzi am ieșit de la ora 6 dimineața din casă și încă nu m-am informat, trebuie de uitat. Eu totuși cred că o să fie, de unde ați luat că n-o să fie ședință de Parlament? Comisii avem, ceea avem, totul e funcțional, nu știu”.

Am încercat să vorbim și cu partenerii de coaliție ai socialiștilor, deputații PDM, însă niciunul dintre cei apelați nu ne-a răspuns la telefon.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Stela Nistor, a declarat că formațiunea nu comentează pe marginea declarațiilor politice. Același răspuns l-am primit din partea purtătorului de cuvânt al Președinției, Carmena Lupei.

Orheitv.md.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.