Acasă Social Mihail Aizin, după criticile aduse pentru că a fost decorat de Igor...

Mihail Aizin, după criticile aduse pentru că a fost decorat de Igor Dodon cu Gloria Muncii: ”Pe parcursul întregii activități organele de stat periodic au intentat pe numele meu diverse cauze penale”

0

Mihail Aizin, alias Kitaeț, care luni, 21 septembrie, a fost decorat cu ordinul „Gloria Muncii” de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a emis astăzi un comunicat de presă prin care anunță că „își rezervă dreptul de a solicita organelor competente protecția onoarei și demnității sale”.

„Sunt cetățean al Republicii Moldova, evreu de naționalitate, m-am născut și am crescut într-o familie de muncitori, ca și mulți alții mi-am făcut serviciul din rândurile Armatei Sovietice, am lucrat ca strungar la o uzină, am studii tehnice secundare și superioare. În perioada destrămării URSS și a formării Moldovei independente am devenit cooperator, am muncit din greu, am participat la formarea mai multor structuri de producție și comerț, dintre care unele continue să funcționeze și acum”, se menționează în declarația lui Aizin.

„Iubesc la infinit Moldova multinațională, țara mea natală și oamenii de aici care îmi sînt dragi, și voi continua, în limita forțelor și posibilităților, să depun toate eforturile pentru a crea, pentru a căuta investiții și proiecte noi în Moldova, în această perioadă dificilă a pandemiei!”, se mai spune în comunicat.

Mihail Aizin spune că candidatura pentru ordinul „Gloria Muncii” a fost înaintată de un grup de câteva mii de persoane.

„Acum, despre ceea ce doamna Olesea Stamati și alți autori ascunși fără nume scriu și despre ceea ei nu știu. Pe parcursul întregii activități organele de stat periodic au intentat pe numele meu diverse cauze penale, ca și în cazul mai multor oameni de afaceri din Moldova (mulți, foarte mulți vor confirma acest lucru), dar niciuna dintre ele nu a ajuns în instanță . Am ajuns la punctul că în 2004 poliția a aruncat droguri în mașina mea și, pe baza acestui fapt, a deschis un dosar penal. Am fost nevoit să depun numeroase eforturi ca să-mi dovedesc nevinovăția, să-mi apăr onoarea și cinstea familiei, în care cresc 4 copii”, a declarat controversatul om de afaceri.

Amintim că luni, 21 septembrie, a devenit cunoscut faptul că președintele Dodon l-a decorat pe Mihail Aizin cu ordinul „Gloria Muncii”. Ulterior, această informație a provocat discuții aprinse în societate și presa a scris despre faptul că Mihail Aizin, alias Kitaeț, era cunoscut în anii 90 ca lider al unui grup criminal organizat, și s-ar afla și în spatele unor atacuri raider.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.