Acasă Social Presa română, despre inaugurarea WC-ului: Penibilitate în campanie electorală

Presa română, despre inaugurarea WC-ului: Penibilitate în campanie electorală

0

Inaugurarea cu „fast” a grupului sanitar din gimaziul localității Hiliuți, raionul Rîșcani, a ajuns subiect de discuție și în presa de peste Prut.

Sursele mass-media din România observă că „evenimentul” a avut loc în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Totodată, presa de peste Prut subliniază că este cu adevărat scandalos faptul că doi copii au fost puși să țină de panglică în toaletă și un singur oficial a purtat mască. 

În același timp, mass-media românească compară evenimentele de asemenea gen cu cele din România, unde în prag de alegeri politicienii inaugurează linii de Metrou, pasaje sau grădinițe, în timp ce în R. Moldova alegătorii asistă la tăierea unei panglici la inaugurarea unei toalete.

Subiectul cu inaugurarea „fastuoasă” a toaletei a ajuns și pe o platformă de socializare internațională, cu conținut umoristic, plină de popularitate, cu peste 42 mln urmăritori pe Facebook.

„Moldova este atât de coruptă, încât construirea unei noi toalete pentru copii în școală este un eveniment atât de rar, încât este sărbătorit cu „pâine și sare” și panglică roșie”, este titlul cu care apar pozele de la inaugurarea toaletei de la Hiliuți, Rîșcani, pe platforma 9gag.com.

Este de specificat faptul că cuvintele cheie care însoțesc pozele pe platforma respectivă sunt „moldova, corruption, kuliok”.

Pozele au adunat mii de aprecieri și comentarii, atât critice cât și umoristice. Unii internauți au comparat „evenimentul” cu inaugurarea unor tomperoane de gunoi din Celeabinsk, Rusia. Alții au găsit de cuviință să aducă exemple cum ar fi: inaugurarea unui scaun, a unui stâlp, a unei denivelări sau a unei părți de drum asfaltat.

S-a ales cu comentarii și deputatul socialist Vladimir Mizdrenco.

Amintim că, deputatul socialist Vladimir Mizdrenco și președintele raionului Râșcani, socialistul Vasile Secrieru au inaugurat cu „fast” pe 16 septembrie, un grup sanitar în Gimnaziul Hiliuți din raion. Deși se aflau în incinta unei instituții de învățământ printre copii, cei doi socialiști nu purtau măști medicinale.

Evenimentul a stârnit critici din partea multor oficiali.

Ombudsmanul Copilului a condamnat cu fermitate orice acțiuni prin care s-ar face uz de copii, profitând de vulnerabilitatea acestora, pentru sensibilizarea publicului și obținerea unui transfer de imagine pozitivă.

Totodată, Ministrul Educației, Сultuгii și Сеrсеtării al R. Moldova, Igor Șarov, a emis ieri un ordin prin care interzice accesul persoanelor străine în instituțiile de învățământ pe perioada stării de urgență în sănătate publică. Ordinul vine după inaugurarea cu „fast” a WC-ului în gimnaziul din localitatea Hiliuți.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.