Acasă Politic Restricții prelungite în Transnistria. Dodon: Sper să nu se întâmple

Restricții prelungite în Transnistria. Dodon: Sper să nu se întâmple

0

Întrebat despre situația din Transnistria și cum vor avea loc alegerile în caz dacă autoritățile din stânga Nistrului nu vor ridica restricțiile, Dodon a declarat că speră la anularea restricțiilor.

Acesta a declarat că în cazul în care Krasnoselski nu va ridica restricțiile până la alegerile, acestea nu vor putea fi anulate.

”I-am spus de mai multe ori lui Krasnoselski că trebuie să revenim la regimul trecerii care era până la data de 1 martie. Am văzut că vor prelungi restricțiile până pe 1 decembrie, eu sper că aceasta nu se va întâmpla și că în timpul apropiat, pe 1-20 octombrie, se va lua decizia de ridicare a restricțiilor.

Ce se va întâmpla dacă nu vor fi ridicate restricțiile și situația cu alegerile? Cred că unele țări nu vor fi gata să deschidă atâtea secții de votare, câte noi am cerut.

CEC a propus să deschidem peste 200 de secții pentru diasporă, dar luând în considerație situația epidemiologică, autoritățile nu vor deschide atâtea.

Sigur că alegerile vor avea loc. În caz dacă le vom anula vor spune că e uzurpare de putere. Nu putem anula, trebuie să depunem efort pentru a soluționa problema cetățenilor care locuiesc în stânga Nistrului pentru ca aceștia să poată vota la alegeri”, a declarat șeful statului.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.