Acasă Politic Dodon, despre WC-ul inaugurat cu fast: E o situație stupidă

Dodon, despre WC-ul inaugurat cu fast: E o situație stupidă

0

Tăierea panglicii roșii la inaugurarea WC-ului din cadrul gimnaziului din Hiliuți ”nu este cel mai bun lucru”. Este reacția președintelui Igor Dodon, în urma scandalului de la o școală din Hiliuți. Cu toate acestea, șeful statului a declarat că inaugurarea blocului sanitar este un lucru bun și laudă inițiativa celor care au participat la construcție.

”Lipsa blocurilor sanitare în instituțiile de învățământ, mai ales în zonele rurale, este o problemă mare, cei care au luat decizia să hotărască această problemă sunt bravo și eu chiar îi laud.
Eu personal m-am implicat în hotărârea acestei probleme în mai multe localități. Acesta este primul aspect.
Al doilea aspect: Să faci show-uri din aceasta este o prostie totală. Eu nu știu cine a venit cu inițiativa să umbli să tai panglici, dar nu este cel mai bun lucru. Nu trebuie să facem atâta show din cazul acesta.
Cei care au fost la guvernare ultimii ani și care acum critică, marii eurointgratori, de ce voi nu ați rezolvat această problemă, sau vă ocupați atunci de furtul miliardului? De ce nu ați făcut chestia asta? Acum o luați razna cu PR-ul.
E o situație stupidă, dar problema este și ea trebuie rezolvată”, a comentat Dodon.

În plină pandemie, președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru, deputatul socialist Vladimir Mizdrenco și primarul satului Hiliuți, Sandu Alexandru s-au înghesuit în ușa toaletei de la gimnaziului din localitate pentru a inaugura un grup sanitar. Chiar dacă se aflau într-o instituție școlară, aceștia au ignorat recomandările autorităților privind măsurile anti COVID-19, nu au respectat distanța socială și nu au poartat mască.

Acțiunea a stârnit nemulțumirea opoziției, dar și a Avocatului Poporului pentru Drepturile Copilului, care a calificat-o drept revoltătoare și imorală.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.