Acasă Social Șarov, după ceremonia de inaugurare a veceului școlar: „E strigător la cer....

Șarov, după ceremonia de inaugurare a veceului școlar: „E strigător la cer. Cât de cinic trebuie să fii?”

0

Șeful de la Educație, Igor Șarov, spune că este „profund revoltat” și că nu-și poate explica ceremonia de inaugurare a veceului de la o școală din raionul Rîșcani, în prezența unui deputat socialist. „E strigător la cer”, a spus el.

„Sunt profund revoltat, să nu zic indignat. Am semnat un ordin despre interzicerea accesului persoanelor străine în instituțiile de învățământ, am făcut o sesizare la ANSP, prin care am solicitat pedepsirea contravențională, dacă agenția va considera. E strigător la cer. Eu nu voi permite niciun fel de propagandă electorală pe teritoriul școlii. Lăsați școala în pace, lăsați profesorii în pace.
Nu înțeleg cât de cinic trebuie să fii să pui o panglică roșie ținută de doi copii și să te înghesui cine primul taie panglica. Veceul este un muzeu sau altceva?”, a adăugat acesta.

Cât despre comentariul președintelui la criticile sale, precum că ar trebui să se documenteze și că ar putea fi demis, Șarov a spus:

„Mi-am expus un punct de vedere, trăim într-un stat democratic, fiecare își expune punctul de vedere. În ce privește problemele legate de comentarii, azi a fost un comunicat al Guvernului, în care a fost declarat că nu comentăm declarațiile politicienilor implicați în campanie. Ce privește demisia, există legislație”.

Amintim că ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a criticat nerespectarea măsurilor epidemiologice de către „unii reprezentanți ai puterii”. „Gesturi sfidătoare la adresa întregii societăți”, a reacționat acesta, după ce președintele Igor Dodon a publicat poze de la o vizită la o școală din nordul țării, în care apare fără mască și fără a respecta distanța socială.

În replică, Igor Dodon l-a îndemnat pe șeful de la Educație să se documenteze. „Dacă aș dori, mâine ar fi demis”, a spus președintele.

După acest caz, Igor Șarov a emis un ordin prin care a interzis, pe perioada stării de urgență, accesul persoanelor străine în instituțiile de învățământ.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.