Acasă Politic DOC// Sergiu Litvinenco lasă de înțeles că Botnari ar fi parte a...

DOC// Sergiu Litvinenco lasă de înțeles că Botnari ar fi parte a unei înțelegeri cu Dodon.Vezi decretul în care a fost vizat judecătorul care a luat decizia în cazul fostului director SIS

0

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco lasă de înțeles că sentința blândă de condamnare a ex-directului SIS Vasile Botnari ar fi parte a unei înțelegeri cu președintele Igor Dodon.

Litvinenco publică două documente, unul este extrasul din sentința de condamnare a lui Botnari iar altul este decretul semnat de președintele Dodon de numire a judecătorului care a emis sentința respectivă.

Amintim că, pe 9 septembrie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, spunea că fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, a fost condamnat cu suspendare în dosarul privind expulzarea profesorilor turci de la Liceul „Orizont”. 

Ulterior a ieșit la iveală că Stoianoglo a mințit atunci când a declarat acest lucru. Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a publicat hotărârea instanței în privința respectivului dosar. În ea se menționează că lui Botnari i s-a aplicat doar o amendă de 88 de mii de lei și nicio altă condamnare. 

 Procuratura Generală a dispus efectuarea unei anchete de serviciu în cadrul căreia vor fi stabilite obiectiv toate circumstanțele de fapt ale acestui caz.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.