Acasă Social Numărul personalului medical infectat cu Covid-19 a ajuns la 35

Numărul personalului medical infectat cu Covid-19 a ajuns la 35

0

Potrivit Ministerului Sănătății, pînă în prezent în Republica Moldova s-au infectat cu noul coronavirus 35 de lucrători medicali.

medici- 9

felceri/asistente medicale- 19

infirmiere- 7

șoferi- 1

Din numărul total, 12 lucrători medicali sînt din cadrul Spitalului Clinic Republican, 16 din cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, restul din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice municipale și raionale.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează recomandările care trebuie respectate de fiecare persoană:

-Evitați locurile publice. Stați acasă!;

-Păstrați distanța socială de minim 1 m;

Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie.

Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

-Spălați-vă cît mai des pe mîini cu apă și săpun; -Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

-La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.