Acasă Social Cinci angajați ai MAI, infectați cu COVID-19. Ascunderea informației sau ministra sănătății...

Cinci angajați ai MAI, infectați cu COVID-19. Ascunderea informației sau ministra sănătății a uitat să vorbească despre ei?

0

Cinci angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt infectați cu COVID-19. Declarația a fost făcută de ministrul de Interne, Pavel Voicu, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune. Deși în raportul ministrei Sănătății acest lucru nu a fost punctat, Voicu a subliniat că două dintre cele cinci cazuri au fost confirmate astăzi. 

„Nu cred că trebuie să ascundem că avem 178 de angajați ai MAI care stau în autoizolare. Astăzi s-au confirmat încă două cazuri, în total avem 5 cazuri de colegi infectați cu COVID-19. 3 angajați de la Poliția de Frontieră și doi de la IGSU. Altor 2 colegi li s-a prelevat probe. La Poliția de Frontieră activează peste 3000 de angajați, iar noi ne-am grupat în așa fel ca colaboratorii de poliție să nu aibă contact unii cu alții”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

AGORA scria recent că deși spune că „sunt multe întrebări în contextul testelor” pentru confirmarea coronavirusului, șefa de la Sănătate, Viorica Dumbrăveanu, se pare că nu intenționează să răspundă la ele. Pentru că în cadrul brienfinf-urilor ministra nu prezină date exacte, multe întrebări rămân fără răspunsuri. 

Menționăm că declarațiile autorităților sunt făcute online. Presa nu are acces la conferințele de presă, respectiv, nu poate adresa întrebări. AGORA a expediat, anterior, o listă cu întrebări adresate ministrei, prin intermediul consilierei sale, însă așa și nu am primit răspunsurile.

Astăzi șefa de la Sănătate a prezentat bilanțul infectărilor pentru ultimele 24 de ore, dar nu a menționat că printre persoanele infectare s-ar numără și oameni din prima linie.

În R. Moldova sunt 177 de bolnavi cu COVID-19, după ce astăzi încă 28 de pacienți au fost testați pozitiv. Este vorba de trei cazuri de import și 25 de cazuri cu transmisie locală.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.