Acasă Politic Alexandr Stoianoglo nu va participa la dezbaterile de la Moldova 1. Motivul

Alexandr Stoianoglo nu va participa la dezbaterile de la Moldova 1. Motivul

0

Candidatul la președinția Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că nu va participa la dezbaterile organizate de postul public de televiziune Moldova 1. Decizia a fost comunicată de deputata PSRM și reprezentanta staff-ului său electoral, Adela Răileanu.

Răileanu a explicat că Stoianoglo nu va lua parte la dezbaterile difuzate de televiziunile „afiliate puterii”, însă rămâne deschis pentru discuții pe o platformă neutră.

„În cadrul primului tur al alegerilor, Alexandr Stoianoglo a participat activ la majoritatea dezbaterilor electorale, prezentându-și viziunea pentru dezvoltarea țării. Contracandidata sa, Maia Sandu, a refuzat constant invitațiile la dezbateri, inclusiv cele organizate de televiziunea publică Moldova 1”, a subliniat Răileanu.

Răileanu a adăugat că, pentru turul II, echipa lui Stoianoglo a decis clar să nu participe la dezbaterile televizate de canalele considerate afiliate puterii, menționând: „Am fost și rămânem deschiși să participăm la dezbateri pe o platformă neutră!”

De asemenea, reprezentanta PSRM a subliniat că observatorii OSCE au evidențiat derapaje grave la televiziunile care solicită acum dezbateri. Experții au semnalat că aceste instituții nu au asigurat un echilibru corect în informarea cetățenilor în primul tur și au promovarea acțiunilor guvernării fără analize critice.

Compania „Teleradio-Moldova” a anunțat că va organiza luni, 28 octombrie, o dezbatere electorală pentru turul II, la care sunt invitați atât Maia Sandu, cât și Alexandr Stoianoglo. În acest context, compania le-a transmis candidaților regulamentul și concepția emisiunii.

Reamintim că, în curând, cetățenii Republicii Moldova vor fi chemați la urne pentru a-și alege viitorul președinte în turul II al scrutinului, confruntarea având loc între candidatul guvernării, Maia Sandu, și cel al socialiștilor, Alexandr Stoianoglo.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.