Acasă Extern Meta Platforms vor folosi conţinutul de ştiri Reuters în chatbotul său cu...

Meta Platforms vor folosi conţinutul de ştiri Reuters în chatbotul său cu inteligenţă artificială

0

Meta Platforms a anunţat vineri că chatbotul său de inteligenţă artificială va folosi conţinutul Reuters pentru a răspunde în timp real întrebărilor utilizatorilor despre ştiri şi evenimente actuale, marcând cea mai recentă colaborare între o mare companie de tehnologie şi un editor de ştiri, transmite Reuters.

Nici Meta, nici compania-mamă a Reuters, Thomson Reuters, nu au dezvăluit detaliile financiare ale parteneriatului.

Acest acord reprezintă primul parteneriat media al Meta de ani de zile şi vine într-un moment în care compania a redus conţinutul de ştiri pe platformele sale, după critici din partea autorităţilor de reglementare şi a editorilor cu privire la dezinformare şi dispute legate de împărţirea veniturilor.

Meta AI, chatbot-ul companiei, este disponibil pe toate platformele sale, inclusiv Facebook, WhatsApp şi Instagram. Gigantul social media nu a specificat dacă intenţionează să folosească conţinutul Reuters pentru a antrena modelul său de limbaj extins.

”Putem confirma că Reuters a încheiat un parteneriat cu furnizori de tehnologie pentru a licenţia conţinutul nostru de ştiri de încredere, bazat pe fapte, pentru a alimenta platformele lor de inteligenţă artificială. Termenii acestor acorduri rămân confidenţiali,” a declarat un purtător de cuvânt al Reuters într-un comunicat.

Reuters va fi recompensată pentru accesul la jurnalismul său în baza unui acord pe mai mulţi ani, conform unui raport publicat vineri de Axios, care a fost prima publicaţie ce a relatat ştirea.

Prin parteneriatul său cu Reuters, ”Meta AI poate răspunde la întrebările legate de ştiri cu rezumate şi linkuri către conţinutul Reuters,” a declarat un purtător de cuvânt al Meta într-un comunicat trimis prin e-mail.

Alte companii, inclusiv OpenAI, creatorul ChatGPT, şi startupul Perplexity, susţinut de Jeff Bezos, au încheiat parteneriate similare cu organizaţii de ştiri.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.