Acasă Extern Von der Leyen a anulat o întâlnire la Belgrad cu premierul sârb,...

Von der Leyen a anulat o întâlnire la Belgrad cu premierul sârb, după o întrevedere a acestuia cu un ministru rus

0

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a refuzat vineri să se întâlnească la Belgrad cu premierul sârb Milos Vucevic, care a avut cu puţin timp înainte o întrevedere cu ministrul rus al dezvoltării economice, Maksim Reşetnikov, a declarat ambasadorul Uniunii Europene în Serbia, Emanuele Giaufret, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Am anulat întâlnirea cu premierul (sârb) în urma întâlnirii (acestuia) cu ministrul economiei al Federaţiei Ruse”, a spus Giaufret, adăugând că „există informaţii cu privire la intenţia Serbiei de a-şi consolida relaţiile economice în alte domenii cu Federaţia Rusă”.

Ursula von der Leyen a declarat vineri la Belgrad că vizita ei în Serbia, în cadrul celui de-al patrulea său turneu în Balcanii de Vest, este un semn foarte clar al încrederii sale că viitorul Serbiei – un viitor al valorilor comune – se află în Uniunea Europeană, în cadrul căreia ţara îşi va exercita toate drepturile în calitate de membru. Ea a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic, potrivit Tanjug.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.