Acasă Extern Ciclonul Dana face ravagii în India: Mii de oameni afectați de furtună

Ciclonul Dana face ravagii în India: Mii de oameni afectați de furtună

0

O furtună foarte puternică a pus stăpânire, vineri, pe coasta estică a Indiei. Vântul a suflat cu putere, doborând copaci și întrerupând curentul electric în multe zone. Din cauza ploilor abundente, apa a inundat străzile și unele case.

Conform Reuters, nu au fost raportate decese sau persoane rănite de către ciclonul „Dana”. Noaptea trecută, o furtună foarte puternică a lovit India, în regiunea Odisha. Vântul a bătut cu putere, atingând viteze de până la 120 de kilometri pe oră. Departamentul de meteorologie transmite că se așteaptă ca furtuna să se liniștească în cursul zilei, scrie adevarul.ro.

Pentru a face față furtunii puternice, în statul Odisha, școlile au fost închise, iar avioanele nu mai decolează sau aterizează la Bhubaneswar. Mai mult, peste jumătate de milion de oameni au fost mutați în zone sigure pentru a evita eventualele pagube.

Dilip Routrai, şeful administrativ al regiunii a declarat: ”Nu avem raportări privind pagube aduse vieţii sau proprietăţii, doar la copaci. Alimentarea cu electricitate va fi restabilită până în cursul după-amiezii în zonele afectate”.

Nu doar Odisha a fost afectată de ploile abundente. Și în Bengalul de Vest, situația este dificilă. Inundațiile provocate de ploi și de creșterea nivelului mării au distrus culturile de orez care erau aproape gata de recoltare, cauzând pagube importante fermierilor.

Ministrul pentru Afaceri din Sunderban, Bankim Hazra a mărturisit: ”Legumele de iarnă au fost afectate în zone agricole întinse din cauza ploilor şi a creşterii nivelului mării, care a intrat în multe zone din centura Sunderbans”.

Zborurile au fost reluate vineri dimineața în aeroporturile din Bhubaneswar și Kolkata, după ce au fost anulate cu o seară înainte din cauza furtunii. În fiecare an, între aprilie și decembrie, furtunile puternice lovesc coastele Indiei și Bangladeshului, provocând multe victime și pagube.

Unul dintre cele mai puternice ciclone din ultimii ani a lovit Odisha în 1999, provocând pagube semnificative și pierderi de vieți omenești. Furtuna a durat aproximativ 30 de ore și a cauzat moartea a aproximativ 10.000 de persoane.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.