Acasă Politic Filat: Alegerile reflectă nemulțumirea cetățenilor față de guvernarea PAS

Filat: Alegerile reflectă nemulțumirea cetățenilor față de guvernarea PAS

0

Fostul prim-ministru Vlad Filat a comentat recent rezultatele alegerilor, subliniind un mesaj clar din partea cetățenilor: incompetența și ipocrizia guvernării PAS nu mai sunt tolerate. Filat a spus că alegerile de duminică au fost un șoc pentru mulți, dar nu și pentru cei care sunt conștienți de realitatea din Republica Moldova.

Filat a remarcat că Maia Sandu a obținut doar 37,5% din voturile din interiorul țării, rezultatul fiind un strigăt puternic de protest împotriva actualei guvernări. El a afirmat că cetățenii și-au exprimat nemulțumirea față de promisiunile nerealizate și manipulările grosolane.

„Maia Sandu și PAS au pierdut încrederea cetățenilor din țară”, a conchis Filat.

Un alt aspect alarmant menționat de Filat este mobilizarea record la vot, cu 70% dintre cetățenii cu drept de vot ieșind la urne, dar această mobilizare s-a tradus în voturi împotriva PAS. Tinerii au jucat un rol semnificativ, iar aproape 60% dintre ei s-au prezentat la vot, exprimându-și dorința de schimbare și dezamăgirea față de promisiunile neîndeplinite.

Filat a anticipat că în turul doi al alegerilor, voturile de protest se vor îndrepta către Alexandru Stoianoglo, considerat o alternativă reală la actuala președintă. Conform estimărilor lui Filat, rezultatul ar putea fi 40% pentru Maia Sandu și 60% pentru Stoianoglo, chiar dacă votul din diasporă ar putea influența ușor aceste cifre.

Fostul prim-ministru a subliniat că PAS nu mai este perceput ca un partid care luptă împotriva corupției, ci mai degrabă ca unul asupra căruia planează suspiciuni de corupție și incompetență.

„Cetățenii Moldovei au transmis un mesaj clar: nu mai tolerăm incompetența, ipocrizia și manipulările! Vrem o schimbare reală!” a declarat Filat.

El a concluzionat afirmând că PAS a avut o oportunitate istorică, dar a eșuat lamentabil, iar cetățenii nu se mai lasă amăgiți de promisiuni deșarte. Aceste declarații subliniază o dorință clară a alegătorilor pentru o guvernare competentă și responsabilă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.