Acasă Politic VIDEO // Vlad Filat analizează rezultatele referendumului: Votul împotrivă reflectă nemulțumirea față...

VIDEO // Vlad Filat analizează rezultatele referendumului: Votul împotrivă reflectă nemulțumirea față de guvernare

0

Mulți votanți care s-au pronunțat împotrivă nu contestă în mod direct valorile integrării europene, ci au ales să își exprime nemulțumirea față de actuala guvernare. De această părere este fostul premier, Vlad Filat, care a oferit un cometariu subiectului, în cadrul unei emisiuni.

Potrivit liderului PLDM, deși referendumul a fost considerat valid din punct de vedere legal, doar 22% dintre alegători au votat în favoarea integrării, ridicând întrebări privind legitimitatea acestui proces.

De asemenea, Filat a menționat impactul boicotului asupra rezultatului, întrebându-se ce s-ar fi întâmplat dacă cetățenii care nu au participat la vot ar fi fost prezenți.

Fostul prim-ministru a subliniat, de asemenea, că 20% dintre votanții din Uniunea Europeană au optat pentru „nu”, ceea ce reflectă, în parte, migrarea a peste 220.000 de moldoveni în timpul mandatului Maiei Sandu. Aceasta plecare a fost interpretată ca un semnal al dezamăgirii față de promisiunile de dezvoltare.

Filat a pus în discuție și întrebarea privind intențiile Maiei Sandu de a integra moldovenii din diasporă, care deja locuiesc în Uniunea Europeană, sau pe cei din Republica Moldova, inclusiv din Transnistria. El a subliniat că votul împotrivă a depășit cu aproape 10% opțiunea pentru integrarea europeană, ceea ce sugerează că guvernarea PAS ar trebui să reevalueze abordările sale pentru a convinge cetățenii de beneficiile acestui demers.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.