Acasă Social Krasnoselski: Un conflict în Transnistria înseamnă un război NATO-Rusia

Krasnoselski: Un conflict în Transnistria înseamnă un război NATO-Rusia

0

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a avertizat că un posibil conflict în Transnistria ar putea duce la o confruntare directă între NATO și Rusia, cu riscul escaladării spre un război nuclear.

Într-un interviu pentru presa britanică, Krasnoselski a declarat că exclude varianta unui conflict armat, argumentând că „Federația Rusă are un mandat pentru o misiune de menținere a păcii în regiune, îndeplinind o funcție specială în cadrul acestei operațiuni”, scrie newtv.md.

El a adăugat că, în absența unei agresiuni împotriva Transnistriei, nu vor exista contraacțiuni din partea Rusiei.

„Prin urmare, Federația Rusă nu amenință pe nimeni aici”, a spus el.

Referindu-se la prezența depozitelor de armament rusesc în Cobasna, Krasnoselski a recunoscut că reprezintă o problemă, dar a afirmat că există un acord comun cu Moscova în vederea reducerii acestor stocuri.

În ceea ce privește relațiile cu Chișinăul, liderul de la Tiraspol a menționat lipsa unor negocieri la nivel înalt, dar a subliniat necesitatea continuării discuțiilor.

„Sunt sigur că liderii Moldovei nu doresc război cu Transnistria. Negocierile pașnice sunt esențiale și trebuie să fim precauți pentru a evita provocările sau tensiunile. Suntem pregătiți să construim relații de bună vecinătate cu Moldova, să menținem pacea și să facilităm libera circulație între cele două maluri ale Nistrului”, a conchis Krasnoselski.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.